Nieuws

Netzsch STA 449 F5 Jupiter

Netzsch STA 449 F5 Jupiter

29 augustus 2014
Gebaseerd op het bewezen succesvolle ontwerp van een top-loading vertikale thermobalans, biedt de nieuwe Netzsch STA 449 F5 Jupiter ultiem gebruiksgemak. Het instrument is geoptimaliseerd voor een breed scala aan meettaken en heeft een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Veel toepassingen op het gebied van keramiek, metalen en composieten vereisen een temperatuurbereik tot 1600°C en een sensor voor het detecteren van kleine effecten. De STA 449 F5 Jupiter, onlangs geïntroduceerd in de NETZSCH programma naast de modulaire STA instrumenten van de F1 en F3 serie, voldoet aan deze eisen. Twee instrumentuitvoeringen- (met en zonder automatische monsterwisselaar), elk met een TGA-DSC sensor zijn beschikbaar. In plaats van de TGA-DSC-sensor kan eventueel een zuivere TGA of TGA-DTA sensor worden toegepast.

Het hart van het instrument is een top-loading micro-balans die een extreem hoge gevoeligheid koppelt aan een bijzonder lage drift. Het top-loading ontwerp, in combinatie met een roterende oven die gemotoriseerd omhoog en omlaag beweegt, zorgt ervoor dat het monster - en eventueel de sensor - eenvoudig en veilig kan worden gewisseld. Om meetroutines snel uit te voerenis het systeem voorzien van TGA-BeFlat - een nieuwe ontwikkeling voor het F5-systeem - die het uitvoeren van basislijn correcties overbodig maakt..
De STA 449 F5 Jupiter is bovendien standaard uitgerust met zowel AutoVac voor automatische evacuatie en terugvullen van het meetsysteem en mass flow controllers (MFC's) voor de nauwkeurige controle van purge en beschermende gassen. Dit zorgt voor de gelijktijdige bepaling van de calorische gevolgen en de massa veranderingen zowel onder oxiderende als onder zuiver inerte atmosfeer.

De jarenlange ervaring op het gebied van Simultane Thermische Analyse hebben NETZSCH Gerätebau tot marktleider gemaakt op het gebied van gegarandeerde betrouwbaarheid en uitgebreide ondersteuning.
Deel dit bericht:
Measure and move forward
Waygroup