Nieuws

Dynamische oppervlaktespanningsmeter

Dynamische oppervlaktespanningsmeter

23 juli 2015

Technex, specialist in meetapparatuur en beproevingsinstrumenten, heeft haar bestaande oppervlaktespanningsmeter serie uitgebreid met de Science Line t100 van het Duitse fabrikaat Sita Messtechnik GmbH. De zeer compacte, handzame en "on-line" meetinstrument is breed inzetbaar en ontwikkeld voor zowel lage als hoge concentraties surfactants. Kosten- en tijdsbesparing, "waste" en niet te vergeten een schoon milieu zijn belangrijke key-words in de huidige samenleving & industrie geworden.

Afvalwater, waswater, grondwater, drinkwater koelwater maar ook inkt, verf, oplosmiddelen en zoutbaden kunnen nu snel gecontroleerd en gecorrigeerd worden. Vooral in de verschillende branches, zoals in de was- en schoonmaakmiddelen, drugs (medicijn), papier, textiel, metaal, verf, inkt, coating industrie zijn de mogelijkheden van deze oppervlaktespanningsmeter bijna onbeperkt.

De werking en bediening van het instrument is zeer eenvoudig. Het apparaat berekent de dynamische oppervlakspanning van vloeistoffen t.o.v. de zogenaamde luchtdruk (lees "blaasdruk") toe- en afname. Door een capillair, die in een vloeistof geplaatst is, wordt een luchtstroom geblazen. De druk verandering (volume vergroting van de luchtbel) is proportioneel aan de oppervlakspanning. Zowel de frequentie als de "bubble life time" van de luchtbel is instelbaar.

Tevens kan de temperatuur de oppervlakspanning beïnvloeden, daarom wordt de temperatuur van de te testen vloeistof tegelijk gemeten en weergegeven. Alle belangrijke gegevens zoals oppervlaktespanning, frequentie, "bubble life time", temperatuur etc. worden in een duidelijk afleesbaar en groot LCD scherm weergegeven. Een gebruikervriendelijk software programma (Windows™) is als optie aanwezig.

Alle meetinstrumenten zijn CE en EMC geclassificeerd. Het complete systeem wordt in een draagkoffer uitgeleverd. Voor informatie klik hier

Deel dit bericht:
Measure and move forward
Waygroup