Nieuws

Spuitgieten met automatische correctie voor materiaalviscositeit

Spuitgieten met automatische correctie voor materiaalviscositeit

27 augustus 2015

Bij spuitgieten speelt de viscositeit van de kunststof een grote rol. Indien een nieuwe materiaalbatch met een iets andere viscositeit wordt toegepast zónder dat het proces wordt bijgesteld, bestaat het risico op niet-volle producten of overspoten producten.

Technex toont tijdens de kunststoffenbeurs op stand 159 twee oplossingen, ten eerste een KARG Melt Flow Indexer voor controle van de viscositeit voordat de grondstof wordt gelost in de silo, ten tweede een PRIAMUS on-line regelsysteem voor viscositeitsmeting in de spuitgietmatrijs én automatische compensatie van variaties in viscositeit en omgevingsinvloeden. Het systeem meet matrijsbinnendruk en wandtemperatuur in de spuitgietmatrijs en regelt de spuitgietmachine en hotrunner automatisch bij, zodat de producten altijd vol zijn en maatvoering, gewicht en oppervlaktekwaliteit optimaal worden gereproduceerd.

Technex toont een cascade gespoten product van Sabic Innovative Plastics waarin deze technologie wordt toegepast. Op stand 55 van het Mikrocentrum wordt een matrijs van een visitekaartjeshouder getoond waarin een Priamus druksensor en temperatuursensor zijn ingebouwd.

Klik hier voor meer informatie over de Priamus systemen of stel direct uw vraag

Deel dit bericht:
Measure and move forward
Waygroup