Nieuws

Nieuwe MB2 controller van Binder verbetert efficiency van de constante klimaatkamers

Nieuwe MB2 controller van Binder verbetert efficiency van de constante klimaatkamers

28 december 2016

De nieuwe MB2 programma controller van Binder, ’s werelds grootste producent van simulatie kamers voor zowel Science als Industrie, zorgt voor grotere efficiency in gebruik dankzij de innovatieve functies. Deze heldere 5.7”touchscreen controller van de KMF en KBF serie constante klimaatkamers beschikt over intuïtieve bediening. Alle functies die van dag tot dag nodig zijn, zijn op het scherm te zien. Het menu doorlopen en bedienen is kinderspel.

De klimatologische condities in de kamer worden gereguleerd via de programma controller, waar eveneens de temperatuur en vocht cycli geprogrammeerd kunnen worden. De vereiste waarden worden direct op het scherm of via de APTcom software ingegeven. Diverse programma’s kunnen real time in de programma modus geprogrammeerd worden. De MB2 controller beschikt ook over verschillende status- en alarmmeldingen met zichtbare en hoorbare indicatoren. Wanneer een alarm is geactiveerd, kan een e-mail worden verzonden naar een e-mailadres naar keuze (maximaal
3 e-mailadressen).

Toegang tot de controller kan worden beveiligd met een wachtwoord. Wachtwoorden kunnen verschillende autorisatie niveaus toegedicht worden. Om dit te kunnen doen, dient ingelogd te worden op de controller functies. Tevens beschikt de controller over een USB poort welke wordt gebruikt om programma’s te importeren/exporteren en voor de unit configuratie. Met een webserver is het mogelijk om online het controller scherm te zien om bijvoorbeeld de prestatielijst of foutmeldingen te bekijken. Daarentegen is het door het strikte veiligheidsconcept hier niet mogelijk om wijzigingen in de instellingen te doen.

Over Binder GmbH:
Binder is ’s werelds grootste specialist op het gebied van simulatie kasten voor zowel de Science als de Industrie. Met haar technische oplossingen draagt het bedrijf significant bij aan de gezondheid en veiligheid van de mensheid. De uitgebreide range aan kasten is uitermate geschikt voor zowel routine toepassingen als hoog gespecialiseerd werk in R&D als productie en kwaliteitszorg. Met meer dan 400 werknemers wereldwijd en een export van 80% is Binder toonaangevend in de wereld van droogovens, incubatoren, vriezers, temperatuurkasten en klimaatsimulatiekamers.

Deel dit bericht:
Measure and move forward
Waygroup