Measure and move forward
Zoeken MENU

BINDER-freezers extreem belangrijk voor de opslag van coronavaccins

De coronapandemie domineert nog steeds de wereld. Het aantal besmettingen blijft stijgen en het onderzoek staat onder hoge druk om een vaccin te ontwikkelen. Ondanks alle genomen maatregelen, kan alleen een vaccin een echte oplossing bieden. Maar hoe komt het vaccin zo snel mogelijk in alle delen van de wereld terecht?

Dit is precies waar vertegenwoordigers van de politiek, de farmaceutische sector en logistieke dienstverleners momenteel aan werken. Ze houden zich allemaal bezig met de implementatie van de koelketen voor het vaccin tegen COVID-19. De huidige koelketens op de vervoersknooppunten zijn hiervoor niet voldoende en daarom zijn er bedrijven zoals UPS die hun opslagcapaciteit al aan het uitbreiden zijn.
 

Met geklimatiseerde magazijnen alleen, die momenteel in alle landen van de wereld worden gebouwd, is het niet gedaan. Er is nu ook dringend behoefte aan vele ultra-lage temperatuur vriezers, die de beste opslagcondities voor organische stoffen bieden. BINDER GmbH uit Tuttlingen biedt hier de ideale oplossing; de "freezers", zoals ze ook wel genoemd worden, zijn hiervoor bijzonder geschikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wereldmarktleider al verschillende verzoeken heeft ontvangen.

De ultra-lage temperatuur vriezers werken permanent bij een temperatuur van -80° C, precies de temperatuur die nodig is voor de toekomstige opslag van coronavaccins. De temperatuurverdeling in de binnenkamer is extreem gelijkmatig, zodat de organische stoffen altijd onder dezelfde omstandigheden worden opgeslagen. Bovendien is het energieverbruik van de Binder-freezers laag, zodat de logistieke dienstverleners niet voor onaangename verrassingen komen te staan als het gaat om de operationele kosten. BINDER heeft ook een veiligheidsconcept te bieden. Enerzijds met de APT-COM 4, de software die alle gegevens registreert en aantoont dat alles correct verloopt tijdens de opslag. Dit is immers uiterst belangrijk voor gevoelige monsters. Bovendien helpen speciale sloten de monsters te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Met de losklep kunnen de freezers ook snel en zonder problemen worden uitgeladen en vervolgens worden opgesteld.
 

"De situatie blijft dramatisch en de aantallen nemen toe. Alleen een vaccin kan helpen in de strijd tegen COVID-19", zegt Lothar Maresch van de BINDER ACADEMY. En de expert vervolgt: "Maar met zijn freezers voor de opslag van vaccins levert BINDER opnieuw een bijdrage om de crisis onder controle te krijgen."
 

UFV 700
UFV 700

Bijzonderheden

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag