Measure and move forward
Zoeken MENU

Chatillon TCM gemotoriseerd teststatief

Niet nieuw op de markt, maar wel sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers LTCM 100 en 500 en de TCM 201.
Maak kennis met de nieuwe generatie gemotoriseerde teststatieven!
 
Met trots stellen we het nieuwe lid van onze Chatillon-familie voor; De TCM-serie gemotoriseerde krachttesters.


Er zijn twee modellen van de TCM beschikbaar; de TCM100 geschikt voor testen met lage capaciteit tot 500 N en de TCM350 geschikt voor testen tot 1500 N. Daarnaast is er een standaard verplaatsing en een uitgebreide verplaatsing kolom verkrijgbaar. De standaard verplaatsing is 406mm en de uitgebreide verplaatsing bedraagt 812mm

 

Groot testgebied

De TCM-serie heeft een kleine footprint en biedt een grote werkdiepte van 3,9 inch (100 mm) waardoor monsters tot 200 mm kunnen worden getest.
 

Slimme bedieningsfunctie

Een helder LED-display geeft de verplaatsingssnelheid en aanvullende informatie weer, zodat de gebruiker de machine tijdens tests gemakkelijk kan volgen. Tactiele knoppen met haptische feedback trillen om de gebruiker te waarschuwen dat het commando is ontvangen. De haptische feedback vermindert de tijd die nodig is om een ??test te configureren en minimaliseert gebruikersfouten.
 

tcm-lipstick-1-1

Flexibele oplossing

De nieuwe TCM-serie is compatibel met zowel de huidige als de oudere generaties van de DF-serie krachtmeters. Door de TCM-serie te combineren met een meter uit de huidige DF-serie, worden extra functies verkregen zoals programmeerbare maximaal belastings, terugkeer naar nul en cyclusmodi. Door deze oplossing verder te combineren met de ForceTest-software wordt een snelle en gemakkelijke analyse verkregen. De krachttestoplossing biedt vervolgens naadloze RS232 seriële datacommunicatie van de testmachine naar een computer, live gegevensweergave tijdens tests, tijd en gegevensstempel, het slaat tests op en maakt het exporteren van gegevens naar CSV of PDF zeer eenvoudig.
 
Voor 2021 staat de lancering van een nieuwe krachtopnemer uit de DF serie op stapel, te weten: DF III .Deze meter zal in tegenstelling tot nu toe ook de verplaatsing kunnen waarnemen tijdens het uitvoeren van de testen. Uiteraard hoeft u hier niet op te wachten, u kunt nu al profiteren van de vernieuwde TCM en deze indien gewenst upgraden in 2021.
 

tcm-compression-soap-dispenser

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag