Measure and move forward
Zoeken MENU

Non-contacting en automatische kwaliteitscontrole systemen, bestaat dat echt?

UULA 2 (automated Z, X and Y)
UULA 2 (automated Z, X and Y)

FocalSpec UULA serie, automatische non-contacting meetsystemen voor de medische markt

Beantwoordt de vraag naar automatische kwaliteitscontrole in de medische markt!

FocalSpec is dé Finse expert in het beheersen en waarborgen van kwaliteit door het produceren van hoogwaardige precisie apparatuur. In 2018 introduceren zij wereldwijd hun eerste 3D beeldvorming en metrologie systeem UULA. De UULA kan worden gebruikt in zowel laboratoria als in kwaliteitscontrole omgevingen (werkvloer). De UULA is zeer geschikt voor het meten van 3D topografie en dimensies van medische onderdelen en hulpmiddelen alsmede het registreren van de seal-kwaliteit en integriteit van medische verpakkingen.

Omdat de mens langer leeft en ook de kwaliteit van leven verbeterd moet worden, zullen toonaangevende medische organisaties voortdurend werken aan verbeteren van hun medische hulpmiddelen. Door deze constante innovatie in productontwikkeling, zullen onderdelen in medische apparaten steeds kleiner worden en tevens zullen er nieuwe materialen ontwikkeld of geïntroduceerd worden om aan de behoefte van de klant te kunnen blijven voldoen.
De UULA van FocalSpec wordt o.a. ook gebruikt voor productontwikkeling maar ook voor controledoeleinden om de betrouwbaarheid van medische onderdelen op micron schaal te verzekeren. Chips gebruikt in microfluidic analyses en biosensoren worden door de UULA contactloos gecontroleerd. Deze chips en biosensoren worden gebruikt voor het opsporen van kanker, het meten van de bloedsuikerspiegel en/of drug concentraties in het menselijk lichaam.

Meer efficiënte en veilig automatiseringen op het gebied van medische hulpmiddelen, productontwikkeling en kwaliteitscontrole processen, kan worden gemaakt door gebruik te maken van de UULA. Als voorbeeld, de kwaliteit van de “seal” van steriele pakketten welke gebruikt worden in operatiekamers worden traditioneel handmatig geïnspecteerd. Door deze handmatige inspectie worden de geïnspecteerde pakket destructief onderzocht (lees vernietigt). Met de UULA gaat deze inspectie snel en accuraat en wordt het product niet vernietigt in het kwaliteitsproces. Dit resulteert in kostenbesparing en vermindert ook afval.

Naast medische hulpmiddelen voor de medische markt, kan de UULA worden gebruikt in allerlei industriële processen, met inbegrip van de consumentenelektronica (lees mobile telefoons), de automobielindustrie (automotive), in staalproductie, alsmede in kunststof en verpakking.

Persoonlijke opmerking van de CEO van FocalSpec Mr. Sauli Törmälä
 “We are very proud of the product, as it allows us to answer our clients demands even better. UULA is the embodiment of our development so far, and it opens up opportunities for us to act even in the most cutting edge and fast-growing industry sectors,” states Sauli Törmälä, CEO, FocalSpec.

Voor meer informatie: Doeke Jan van der Meulen, +3175 6474567,

Focalspec Line Confocal Scanners
Focalspec Line Confocal Scanners

Wij werken o.a. voor