Measure and move forward
Zoeken MENU

Hardheidsmeter van Innovatest voor Quaker Chemical B.V.

Opstelling Hardheidsmeter de Falcon 501

Quaker Chemical B.V., gevestigd in Uithoorn, is de dynamische dochteronderneming van Quaker Chemical Corporation in de USA. Met een zestal locaties in Europa zijn zij een toonaangevende producent van chemisch gespecialiseerde productensmeermiddelen, reinigers, hydraulische vloeistoffen en corrosie werende middelen  met de daaraan verbonden technische begeleiding. De producten (procesvloeistoffen) vinden hun toepassing in belangrijke industrieën zoals de staalindustrie en de , metaalbewerkingsindustrieën als de automobiel, de witgoed en de kogellager industrie. in hydraulische systemen. Ontwikkeling, productie en verkoop realiseren zij met circa 190 medewerkers vanuit de vestiging in Uithoorn. Een sterk klantgerichte instelling is kenmerkend. Daarbij zijn kwaliteit, service en flexibiliteit kernbegrippen.
 
In het goed geoutilleerde laboratorium is Quaker in staat de juiste testen uit te voeren op deze hoogwaardige oliën. Al geruime tijd is Quaker in gesprek met Technex, over diverse vraagstukken op het gebied van R&D en kwaliteitscontrole. Voor diverse testen heeft Quaker gekozen voor oplossingen van Technex, als betrouwbare partner die oplossingen levert voor de complexe test methodes voor olie en metalen.
Zo heeft Technex een klimaatkast van Binder mogen leveren met CoO2 meting, een Netzsch TGA meetsysteem voor analyse van walsolie en conserveringsolie, een Terralab Surface Carbon Analyse systeem met Autosample voor grote metaalsamples. De meest recente aanwinst is de Innovatest hardheidsmeter de Falcon 501 voor controle van de hardheid van metaalsamples.
 

Wij werken o.a. voor