Measure and move forward
Zoeken MENU

Akzo kiest Netzsch DSC

De producten van Akzo Nobel worden gebruikt in allerlei toepassingen – van tandpasta en ijs tot medicijnen en lippenstift. Ethyleenamines, chelaten, cellulosespecialiteiten, zoutspecialiteiten, zwavelproducten en polisulfiden zijn slechts enkele van de functional chemicals die AkzoNobel produceert. U vindt ze terug in vele alledaagse dingen zoals behangplaksel, bakkerijproducten en cosmetica. Ook worden ze toegepast in producten voor de mijnbouw-, elektronica- en landbouwindustrie.

In het Safety Testing & Modelling lab wordt onder andere thermische analyse apparatuur ingezet. Onderzoeker Olaf Post stond voor de taak om een nieuwe DSC te gaan zoeken. Gezien zijn uitstekende ervaringen met de Netzsch DSC 204 F1 in zijn vorige baan, was de keuze nu niet moeilijk.

akzoolafpost

Hij nodigde de 4 bekendste thermische analyse leveranciers, waaronder Technex/Netzsch uit, om het nieuwste model DSC een paar weken op proef te leveren. Gedurende de proefperiode was de apparatuur onder praktijkomstandigheden uitvoerig aan de tand gevoeld. "Op deze manier hebben we een uitstekende indruk gekregen van de robuustheid, betrouwbaarheid en het bedieningsgemak. De Netzsch DSC 204 F1 Phoenix kwam als winnaar uit de bus. De degelijke constructie en de probleemloze bediening van de DSC en AutoSampler, in combinatie met de lokale support, de nuttige accessoires en Advanced Software waren voor ons doorslaggevend."

Producten

Netzsch DSC Differential Scanning Calorimeter

Netzsch DSC Differential Scanning Calorimeter

Karakteriseer alle fysische en chemische processen die relatie hebben met thermische effecten met de Netzsch D...

lees meer
Netzsch STA voor simultaan TGA en DSC

Netzsch STA voor simultaan TGA en DSC

Onder deze groep vallen de instrumenten die tijdens één meting zowel een TG analyse als een &eac...

lees meer
Testmachines van 5 tot 100 kN

Testmachines van 5 tot 100 kN

Met de nieuwe LD-serie heeft Lloyd Instruments wederom een hoogwaardige testmachine weten te ontwikkelen. In c...

lees meer

Bekijk alle cases

Andere cases

Meer cases

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag