Measure and move forward
Zoeken MENU

Spuitgieten in een circulaire economie - Schoeller Allibert

“Om te komen tot een circulaire economie, moeten we het gebruik van circulaire plastics stimuleren. Het toepassen van circulaire grondstoffen, ofwel gerecyclede kunststoffen, is mede mogelijk door het toepassen van de hulpmiddelen die SMART INDUSTRY 4.0 ons biedt. “

SchoellerPatrickBreukers

Dit is de opinie van Patrick Breukers, Group Innovations Director bij Schoeller Allibert.
Schoeller Allibert heeft een sterke focus op de circulaire economie. Jaarlijks wordt ruim 200.000 ton kunststof verwerkt waarvan ruim 25.000 ton gerecycled materiaal. De viscositeit van gerecyclede materialen is meestal aan grotere schommelingen onderhevig dan virgin materiaal.
Door het meten en regelen van de belangrijkste procesparameters bij het spuitgieten; de matrijsbinnendruk en de matrijswandtemperatuur, kunnen eindproducten met een constante hoge kwaliteit worden zekergesteld. Schoeller past al sinds 2001 druksensoren van Priamus toe voor bewaking van de spuitgietprocessen.

Industrie40

Wat is Smart Industry 4.0 ?

Door een combinatie van factoren – opkomst van Internet of Things, slimme druksensoren die automatisch worden herkend (zoals Priamus PriaSED) en kleinere temperatuursensoren die vloeifronten kunnen detecteren (patent Priamus), vernieuwingen op het gebied data monitoring en van cloud computing en analytics – weet de maakindustrie met behulp van diverse systemen waaronder “Priamus Blue Line” digitaal te transformeren. Dit wordt de 4e Industriële Revolutie, Smart Industry of Industry 4.0 genoemd. Deze ontwikkeling transformeert een fabriek naar de Smart Factory die zich bewust is van een circulaire economie.
Dat betekent dat alle relevante data wordt vastgelegd en geanalyseerd, en dat hierop indien nodig de juiste handeling volgt tijdens de productie processen. 

4 voordelen van een slimme fabriek

In de Smart Factory maken sensors, machines, werknemers en processen deel uit van een connected ecosysteem dat het productieproces op de volgende punten verbetert:
Minder downtime
Minder overschot en uitval
Betere inzichten
Het hele proces is van begin tot eind te monitoren

Schoeller_Netzsch_DSC_DMA

Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen en producten

Onderzoek en ontwikkeling  is essentieel om ook in de toekomst competatieve en innovatieve producten op de markt te kunnen brengen. Carlos Wever, Materials Innovation Manager bij Schoeller Allibert, heeft de beschikking over een goed uitgerust laboratorium en hoogopgeleide medewerkers. Naast de controle van de binnenkomende materialen met de Netzsch DSC 214 Polyma, kunnen dynamisch mechanische eigenschappen worden gemeten tussen -100 en +100°C met de Netzsch DMA 242 E Artemis.

Producten

Spuitgietoptimalisatie systemen

Spuitgietoptimalisatie systemen

Wij leveren technologie die u kan helpen bij het spuitgieten van producten van een constante hoge kwaliteit, m...

lees meer
Netzsch DSC Differential Scanning Calorimeter

Netzsch DSC Differential Scanning Calorimeter

Karakteriseer alle fysische en chemische processen die relatie hebben met thermische effecten met de Netzsch D...

lees meer
Netzsch DMA voor Dynamisch Mechanische Analyse

Netzsch DMA voor Dynamisch Mechanische Analyse

DMA instrumenten meten nauwkeurig de mechanische eigenschappen en met name de visco-elastische eigenschap...

lees meer

Bekijk alle cases

Andere cases

Oppervlaktespanning bij staalproductie

Oppervlaktespanning bij staalproductie

Tata Steel in IJmuiden produceert met ongeveer 9000 mensen ieder jaar meer dan 6,5 miljoen ton hoogwaardig en bekleed staal in de vorm van rollen. Binnen Tata worden meerdere instrumenten van Technex ...
lees meer
Meer cases

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag