Measure and move forward
Zoeken MENU

TataSteel IJmuiden kiest voor Technex

Geautomatiseerde pellet tester van Lloyd Instrument (Ametek) & Technex

Voor de productie van ruwijzer uit ijzererts worden in de hoogovens van Tata Steel IJmuiden sinter en pellets gebruikt. TataSteel IJmuiden is een van de weinige staal-producenten met een eigen pelletfabriek. In het productieproces van ijzerertspellets worden van fijn gemalen erts en een binder balletjes gemaakt. Deze vochtige 'groene pellets' worden vervolgens in een brandmachine gedroogd en gebrand. Pellets van goede kwaliteit breken niet tijdens transport naar de brandmachine of als gevolg van de drukkrachten die ontstaan in het pelletbed.

Bij Tata Steel Research Development & Technology vindt dan ook onderzoek plaats op het gebied van het pelletizeren van ijzererts. In de proefpelletinstallatie kan de productie in de pelletfabriek op kleine schaal worden nagebootst. In het verleden werden met behulp van een zelfgebouwde drukbank de effecten van o.a. vocht, binder, fijnheid van het erts op de kwaliteit van de groene pellets gemeten. De metingen geven inzicht in de druksterkte, de plasticiteit en het breukgedrag van de groene pellets. Ter vervanging van de oude drukbank is er gezocht naar een commercieel verkrijgbare drukbank.

Tata Steel selecteerde een aantal gerenommeerde potentiële leveranciers, waaronder Technex / Lloyd-Instruments, voor de aanschaf van de nieuwe drukbank. Na het uitvoerig doornemen van alle eisen, wensen en apparatuurspecificaties werd, na een bezoek aan de demonstratieruimte van Technex in Wormerveer, een keuze gemaakt. De Lloyd-Instruments drukbank bleek ruimschoots te beantwoorden aan de eisen en wensen en bleek ook bijzonder robuust en gebruiksvriendelijk.
 

Producten

Testmachines van 5 tot 100 kN

Testmachines van 5 tot 100 kN

Met de nieuwe LD-serie heeft Lloyd Instruments wederom een hoogwaardige testmachine weten te ontwikkelen. In c...

lees meer

Bekijk alle cases

Andere cases

Oppervlaktespanning bij staalproductie

Oppervlaktespanning bij staalproductie

Tata Steel in IJmuiden produceert met ongeveer 9000 mensen ieder jaar meer dan 6,5 miljoen ton hoogwaardig en bekleed staal in de vorm van rollen. Binnen Tata worden meerdere instrumenten van Technex ...
lees meer
Meer cases

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag