Measure and move forward
Zoeken MENU
Netzsch DEA voor cure analysis

Netzsch DEA voor cure analysis

In tegenstelling tot conventionele thermo-analytische meettechnieken, biedt de Diëlektrische Analyse (DEA) een geschikt controlemiddel voor het uithardingsproces. Het grote voordeel is gelegen in het feit dat de DEA niet alleen op de laboratorium maatstaven is afgestemd, maar ook direct in het proces, in de oven, pers, matrijs of auto-klaaf kan worden ingezet.

Is mijn materiaal al uitgehard? Welke kwaliteitsmanager, hoofd laboratorium of proces engineer heeft zich deze vraag nog niet gesteld, als hij verantwoordelijk is voor de uitharding van thermohardende producten, harsen, lakken, coatings of kleefstoffen?

De sensoren werken met 2 elektrodes. Op één elektrode wordt een sinusvormig volt-signaal aangesloten. De tweede elektrode werkt als ontvanger en meet het in amplitude verzwakte en in fase verschoven signaal. De diëlektrische eigenschappen en de ionen mobiliteit van het materiaal kunnen hieruit worden berekend. De ionen mobiliteit komt zeer goed overeen met de dynamische viscositeit zoals die gemeten wordt met een reometer. Boven een bepaalde viscositeit moet de reometer worden stopgezet, het DEA systeem kan echter de uitharding blijven volgen, zelfs als het materiaal bijna volledig is uitgehard.

Downloads

DEA288Ionicenweb.pdf
pdf 1874,42kb

Vul onderstaand formulier in om DEA288Ionicenweb.pdf te downloaden.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie?

Bel of email naar:

+31756474567


contactformulier

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag