Measure and move forward
Zoeken MENU
Rockwell Hardheidstesters

Rockwell Hardheidstesters

De Rockwell Test methode is de meest algemeen bekende hardheids test. De Rockwell test is eenvoudiger en sneller dan andere hardheids testmethodes en wordt omschreven in ISO 6508 & ASTM E-18.

Inleiding

De Rockwell methode meet de permanente diepte van een "deuk" die is ontstaan nadat een indenter met een bepaalde kracht in het materiaal is gedrukt. Rockwell is een diepte meting, dus minder geschikt voor ruwe materialen. Voor de indrukking wordt gebruikt gemaakt van een Cone of Ball indenter afhankelijk van het soort materiaal. Voor harde materialen (HRC) wordt een Cone indenter gebruikt en voor zachte materialen (HRB) een Ball indenter. Wanneer van beide soorten materialen (HRA) de hardheid bepaald dient te worden, dan wordt een Cone indenter gebruikt.

Voor een goede nauwkeurige Rockwell meting zijn de volgende punten van belang:

  • Een schone en juist geplaatste Indenter
  • Oppervlak dat schoon en droog is, glad en vrij van oxide
  • Vlak oppervlak, dat loodrecht op de indenter staat
  • Cilindrisch oppervlak geeft lage waarden, afhankelijk van de diameter
  • Dikte van het materiaal dient 10x hoger te zijn dan de diepte van de indrukking
  • De afstand tussen iedere indrukking moet minstens 3x de diameter van de indenter zijn
  • Snelheid van indrukking dient te worden gestandaardiseerd
Innovatest_VERZUS_710RS_Rockwell tester
Innovatest_VERZUS_710RS_Rockwell tester

Innovatest heeft meerdere (Superficial) Rockwell hardheidsmeters in het programma die geschikt zijn voor elk budget.

De Nexus serie heeft een stijve behuizing waarin een loadcell en een closed loop actuator zijn opgenomen waardoor tijdens de test continu informatie verwerkt wordt.
De Nexus 605 is een stand alone unit met eenvoudige Touch Screen bediening en export van testresultaten via USB. De tester werkt conform ISO, ASTM en JIS normen en heeft een test range van 2.5 kgf / 24.5N tot 187.5 kgf / 1838 N. Met deze testers kan zowel Rockwell als Superficial Rockwell en zelfs eventueel Brinell worden gemeten.
De Nexus 610 is een netwerk unit met gebruiksvriendelijke Windows based Touch Screen bediening. Door deze software kan een testrapport gegenereerd worden en statistiek bedreven. De tester werkt conform ISO, ASTM en JIS normen en heeft een test range van 2.5 kgf / 24.5N tot 150 kgf / 1471 N. Met deze testers kan zowel Rockwell als Superficial Rockwell en zelfs eventueel Brinell worden gemeten.

De Verzus serie maakt gebruik van een solide C-frame voor de stijfheid en dit frame met alle gemonteerde onderdelen wordt afgedekt door een kunststof behuizing. Ook de Verzus serie maakt gebruik van een closed loop systeem wat de beste Rockwell resultaten geeft. De indenter beweegt automatisch naar beneden waardoor testen met deze testers minder operator afhankelijk is. De testers werken conform de ISO, ASTM en JIS normen en maken gebruik van het Innovatest Windows based software programma Impressions.
De Verzus 710RS en 710RSB hebben een test range van 1 kgf / 9.8 N tot 250 kgf / 2.45 kN, bevatten laatste generatie elektrische componenten en superieure digitale filter technologie. Een complete test cyclus wordt binnen 13 sec. afgerond (dwelltijd van 10 sec.), waarna de diepte meting via een optisch systeem wordt gemeten met een nauwkeurigheid van 0.1 micron. Verzus staat voor veelzijdigheid, met deze testers kan zowel Rockwell als Superficial Rockwell en zelfs eventueel Brinell worden gemeten.
 

Downloads

LeafletNEXUS605RS-RSB.pdf
pdf 1370,16kb

Vul onderstaand formulier in om LeafletNEXUS605RS-RSB.pdf te downloaden.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld
LeafletNEXUS610RS-RSB.pdf
pdf 1502,76kb

Vul onderstaand formulier in om LeafletNEXUS610RS-RSB.pdf te downloaden.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld
LeafletVERZUS710RS-RSB.pdf
pdf 2801,14kb

Vul onderstaand formulier in om LeafletVERZUS710RS-RSB.pdf te downloaden.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Meer informatie?

Bel of email naar:

+31756474567


contactformulier

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag