Measure and move forward
Zoeken MENU
SITA Messtechnik Contacthoekmeter

SITA Messtechnik Contacthoekmeter

Een robuust en draagbaar meetinstrument die heel precisie en nauwkeurig de conttacthoek (Contact Angle) meet van metalen, plastic en elektronische onderdelen. Vooral in de elktronica en automotive industriën worden deze SurfaSpector meters gebruikt.

Voor deze toepassing heeft SITA Messtechnik een contacthoekmeter speciaal ontworpen voor snelle en nauwkeurige "Contact Angle" metingen. Echter de gebruikersvriendelijkheid voor de gebruikers zoals machinewerktuigkundigen, operators, engineers, kwaliteitsmedewerkers en inspecteurs in gedachten. De SurfaSpector is compact, licht, draagbaar, nauwkeurig en eenvoudig te gebruiken.

Meten is weten, optimaal beeldscherm in combinatie met functionele software maken de SurfaSpector van SITA Messtechnik een zeer bruikbaar meetinstrument.

SITA SurfaSpector metal part
SITA SurfaSpector metal part

De SITA SurfaSpector is een compact handmeetinstrument voor het testen van bevochtigingsgedrag (“wetting”) van metalen, glas- en kunststofoppervlakken, bijvoorbeeld na oppervlaktebehandeling of reiniging. Het apparaat combineert een objectieve meting met eenvoudige bediening en maakt een snelle evaluatie van het oppervlak mogelijk.

  • Geautomatiseerde meetprocedure inclusief druppel plaatsing, druppel detectie en directe bepaling van de contacthoek 
  • Handige sensorkop voor het meten bij verschillende onderdelen geometrieën 
  • Eenvoudige bediening via touchscreen 
  • Mobiel gebruik zonder pc direct in de fabriek of in het (productie)proces 
  • Limietwaarde bewaking bij meetprocedures voor verschillende toepassingen 
  • Optionele PC-software SITA-SurfaceLog voor het visualiseren en export van de meetgegevens
SITA SurfaSpector Contact Angle
SITA SurfaSpector Contact Angle

Een druppel water wordt heel nauwkeurig door een automatische doseerunit op het oppervlak van een voorwerp geplaatst. Daarna wordt de druppel vanaf de zijkant verlicht. De schaduw van de druppel wordt geprojecteerd op een hellend meetoppervlak. De projectie (schaduw) wordt van bovenaf opgenomen door een hoge resolutie camera en het beeld wordt gecorrigeerd voor het perspectief. Met behulp van een softwareprogramma wordt de druppelvorm bepaald en de contacthoek berekend. Hoe lager de contacthoek, hoe beter het bevochtigingsgedrag (“wettability”).

Meer informatie?

Bel of email naar:

+31756474567


contactformulier

Wij werken o.a. voor

Meer informatie?

Heeft u vragen? Onze productspecialisten helpen u graag.

Stel ons een vraag