Measure and move forward
Zoeken MENU
Teststatieven tot 5 kN

Teststatieven tot 5 kN

Wanneer er eenvoudige trektesten of druktesten gedaan dienen te worden dan kan dit met een handbediend, gemotoriseerd of zelfs met een computer gestuurd teststatief.

De Chatillon statieven zijn specifiek ontwikkeld en voorbereid om een combinatie te vormen met de handheld krachtmeter DFX2, DFE2 en DFS2. Op deze manier ontstaat een eenvoudig maar doeltreffend testysteem voor eenvoudige metingen en kwaliteitscontrole van producten en materialen.

CS2-serie trekbank met Touch Screen
CS2-serie trekbank met Touch Screen

De teststatieven van Chatillon bestaan uit drie typen. De MT-serie is een handbediend statief tot 2500 N, de LTCM-serie is een gemotoriseerd teststatief tot 2500 N. Beide typen werken in combinatie met een handheld krachtmeter. De CS2-serie daarentegen beschikt over een eigen loadcell in combinatie met een Touch Screen bediening.

De MT-serie is uitgerust met een makkelijk bedienbare hendel of met een nauwkeurig handwiel voor een zorgvuldigere controle van snelheid en afstand. De MT-serie statieven kunnen zowel op een tafel als aan de muur of horizontaal gepositioneerd worden.

De LTCM-serie is voorzien van 2 instelbare limietschakelaars voor een automatische onderste en bovenste stop. Na de test kunt u met de maximale snelheid weer terug naar de beginsituatie. Door de bijzonder grote werkruimte kunnen grote proefstukken moeiteloos worden getest. De aluminium basisplaat is voorzien van gaten voor het opspannen van diverse klemmen. De basisplaat kan eventueel worden verwijderd zodat u het statief kunt gebruiken in een aangepaste constructie.

De CS-serie is een kwaliteits geautomatiseerd teststatief geoptimaliseerd voor productie toepassingen tot 5 kN. Deze teststatieven zijn een uitstekende keuze voor eenvoudige testen in de plastic-, rubber-, verpakkings, farmaceutische-, cosmetische-, hout- en elektronica industrie. Via een modern te bedienen 11" Touch Screen zijn trektesten, druktesten, peeltesten of buigtesten te programmeren en te starten. 

Kenmerken:

Downloads

Meer informatie?

Sjaak Koning

+31756474567
 

ask a question

Wij werken o.a. voor